Minigalerie De Oude Werkplaats (anno 2019) is een hele kleine galerie in Drenthe met een bijzondere collectie in opbouw. Het is het oude werkplaatsje van beeldend kunstenaar Derek Scholte, vandaar de naam.

Anders.
Bij ons geen dikke dames, werk van de Ploeg of ander bekend werk. Daar is niets mis mee, integendeel, maar niet iets wat bij ons past.

Derek ScholteDe collectie wordt samengesteld door beeldend kunstenaar Derek Scholte en docent/schrijfster Jolanda Dieuwke Lichthart en bestaat uit werk van kunstenaars uit de hele wereld. Naast de unica van Derek Scholte hebben we vooral limited edition prints en kunstkaarten in de collectie. Deze kopen we altijd rechtstreeks van de kunstenaar. Voor een overzicht van de kunstenaars van wie wij werk in de collectie hebben, klik ‘In de collectie’. Er is niet echt een thema of stroming, behalve dat het werk is dat wij mooi vinden.

Wat dan precies?

We hebben op het moment van schrijven klein beeldend werk van onder andere Jason Freeny, limited edition prints in verschillende formaten van verschillende kunstenaars, handgemaakte sieraden en groot werk van Derek Scholte.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen een uniek werk of gelimiteerd werk in huis kan hebben. Voor hetzelfde geld (of minder) als een schilderij van de Ikea kunt u ook iets echt speciaals in huis hebben. Bovendien steunt u daarbij ‘de spelende mens’ in plaats van een groot bedrijf. We hebben al kunst vanaf € 10,00.Atelier.
Naast de galerie staat het nieuwe atelier van Derek. Een bezoekje aan het atelier is ook zeker mogelijk.

Waar.
De galerie is gesitueerd op de hoek van de Bakkerstraat 2 en de Ceintuurbaan in het prachtige Drentse Roden. De ingang is bij de schutting aan de Ceintuurbaan.

Wanneer zijn we open?
De galerie is in principe open als wij er zin in hebben. Als de galerie open is staat het sandwichbord bij de weg. Wilt u weten of we die dag open zijn? Sms dan even naar 06 53 53 17 11.

Maar we gaan daarnaast graag speciaal voor u open. U bent ook op andere dagen meer dan welkom. Sms gerust even.

En kan ik dan ook iets kopen?
Jazeker! U kunt bij ons contant betalen, ter plekke overmaken of per pin betalen.